Ville Laakso

Ympäristöä, opiskelijoita ja elinkeinoelämää kuunteleva Turku

Visioni Turusta on maanläheinen mutta tehokas. Kaupungin on toimittava ympäristön, opiskelijoiden ja elinkeinoelämän ehdoilla! Puhdas ympäristö on itseisarvo, sekä tärkein perintö minkä voimme tuleville sukupolville jättää. Ympäristöarvoja täytyy kunnioittaa kaikessa päätöksenteossa. Tyytyväiset opiskelijat sekä vilkas elinkeinoelämä puolestaan takaavat elinvoimaisen kaupungin samalla kaikille kaupunkilaisille.

 

Opiskelijat on kyettävä sitouttamaan Turkuun. Kaupunkimme saa merkittävää muuttovoittoa muun muassa Porin ja Rauman suunnalta, mutta valitettavan usein nuoret suuntaavat pois Turusta valmistuttuaan. Sen lisäksi, että voimme edistää työpaikkojen syntymistä Turussa, tulee junayhteyden Turusta Helsinkiin olla niin vikkelä, että työssäkäynti pääkaupungissa on mahdollista samalla kun asuu Turussa. Turun alhaisempi vuokrataso takaa Helsinkiä paremman elintason ja työpaikkoja lukuun ottamatta kaikki tarpeellinen Turusta jo löytyy. Lisäksi aika tulee tehokkaammin käytetyksi laadukkaassa junassa kuin Länsiväylän ruuhkabussissa. Turun tuleekin tehdä kaikkensa tunnin juna -hankkeen toteutumiseksi, sillä toteutuessaan hanke ei olisi pelkkä elinvoimaisuuden piristysruiske, vaan Varsinais-Suomen aortta. Odotellessa kaupunki voisi panostaa vaikkapa etätyön mahdollisuuksiin!

 

Opiskelijat tuovat mukanaan innostusta ja rohkeutta. Sitä Turku ei saa päästää valumaan läpi sormiensa. Tarjoamalla tiloja, tukipalveluja sekä positiivisen vireen kaupunki luo edellytyksiä uusille innovaatioille, työpaikoille ja menestykselle. Hyvänä esimerkkinä toimivat vaikkapa Boost Turku sekä SparkUp Tykistökadulla. Nykyisissä ja tulevissa vastaavissa projekteissa kaupungin on oltava täysillä mukana!

 

Eräs konkreettinen teko sekä opiskelijoiden, että ympäristön parhaaksi on polkupyöräilyn ja yleisemmin kevyen liikenteen mahdollisuuksien kehittäminen. Polkupyöräily on liikkumistavoista tehokkain, ympäristöystävällisin ja taloudellisin, mutta siitä on tehtävä myös turvallisin. Pyörät on samalla saatava pois autoilijoiden jaloista, sillä nykyisellään liikenteessä vallitsee vaarallinen sekamelska, koska pyöräilijät eivät löydä paikkaansa. Tilanne on vaarallinen jalankulkijoille ja pyöräilijöille, sekä hermoja raastava autoilijoille.

 

Tervetuloa seuraamaan blogiani ja matkaa kohti kaupunginvaltuustoa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat