Ville Laakso

Löysitkö työ- tai harjoittelupaikan Turusta? En minäkään.

Puhuttaessa opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden työllistymisestä kyse ei ole ainoastaan siitä, että Turkuun jääminen olisi opiskelijan silmissä mukavaa ja vuokratason johdosta järkevää, vaan opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden sitouttaminen Turkuun on Turulle itselleen kohtalonkysymys. Nykyisellään Turun saama muuttovoitto ei näy kaupungin tulokertymässä vaikka väki kasvaa.

 

Opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden työllistyminen ansaitsee erityishuomiota. Tämän toteutamme rohkealla elinkeinopolitiikalla, jotta Turusta muodostuu maan houkuttelevin kohde yritystoiminnalle. Yritystoiminnan aloittamisen kynnystä tulee madaltaa ja karsia byrokratiaa. Korkeakoulujen kanssa voidaan tehdä yhteistyötä innovaatioiden kaupallistamiseksi. Startupit ansaitsevat kaupungilta kaiken mahdollisen tuen, muun muassa toimitilojen muodossa.

 

Samoin on tärkeää huomata, ettei työpaikan ja asuinpaikan tarvitse sijaita edes samassa kaupungissa. Tunnin junan tuleekin olla ensisijainen hanke, jonka toteutumista myös valtakunnan tasolla valvotaan. Valmistuessaan nopea junayhteys mahdollistaa työssäkäynnin Helsingissä ja samanaikaisesti edullisen asumisen Turussa. Nopea junayhteys houkuttelee investointeja ja kasvua Turkuun ja lisää vaihtoehtojamme tulevaisuudessa. Esimerkiksi Helsinki-Tampere välille junayhteys on luonut kasvukäytävän, minkä vaikutusalueelle kohdistui 89 % valtakunnallisesta muuttovoitosta vuonna 2005-2010. Turun ja täten turkulaisten opiskelijoiden on saatava tästä osansa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat